meny

Ofte stilte spørsmål

Det kan være mange spørsmål som oppstår når du vurderer å søke skoleplass. Derfor har vi samlet en liste med ofte stilte spørsmål (FAQ), for å hjelpe deg med å få svar på de spørsmålene du måtte ha.

Harstad folkehøgskole er kun 40 min. med bil fra Harstad/Narvik lufthavn, med daglige direktefly til og fra Oslo/Trondheim/Bodø/Tromsø. Det er også mulig å ta Hurtigruta, hurtigbåt fra Tromsø/Finnsnes, eller buss fra Vesterålen og Lofoten. Vil du heller ta tog er nærmeste stasjon Fauske, med bussforbindelse til Harstad. Det er også mulig å ta toget gjennom Sverige til Narvik, og buss derfra.

 

Harstad folkehøgskole er på Trondenes, lett tilgjengelig og kun 2,5 km fra Harstad sentrum. Det er flotte gang-og sykkelstier hele veien, i tillegg til gode bussforbindelser.

Få veibeskrivelse

En stipendiat er en 2. års elev som har søkt stipendiatstilling hos oss. Stipendiatene er elever som får ekstra ansvar på faggruppene og noen oppgaver som aktivitetsledere. De er et bindeledd mellom elever, lærere og administrasjon. For dette får de et ekstra folkehøgskoleår med kost og losji og en ekstra god erfaring å ha med seg på CV´n.

En lørdagstime er 4 undervisningstimer på lørdagene og er en del av fellestimene som inngår i skoleåret. Folkehøgskoleåret er ferdig i midten av mai, og derfor må vi ha en del undervisning også på lørdager for å ha alle timene som kreves. Noen lørdagstimer er obligatorisk for alle, mens andre er valgfrie. Du må velge noen, men kan velge etter lyst og interesse. Eksempel på innhold kan være baking, lydstudio, Pride, kulturnatt, omvisning på Adolfkanon, teatersminke, kortfilm, isbading, kajakk, fiske, isfiske, yoga, astrologi, hybelmat, hjemmelaget snacks, kreativ maling, idrett, drag-makeup, selvforsvar, og mye mer.

Rommene er ca. 12 –15 kvm og hvert rom har:

Rammemadrass 90*200

Liten hylle over seng

Vask med speil
Hylle ved vask
Klesskap, Bokhylle, Gardiner 

Et av rommene

Et av rommene
 
Et av rommene

Du kan søke studielån fra mai og i sommermånedene når du har fått bekreftet skoleplass. Du søker for hvert semester og søknadsfristen for høstsemesteret er 15. november, og 15. mars for vårsemesteret. Når det er bekreftet fra skolen at du har møtt blir pengene utbetalt. Det er lurt å være tidlig ute slik at du har penger til å betale skole- regningene.

Skolen sender ut en liten regning når du har takket ja til skoleplass og et par mindre regninger 1. juli og 1. august. Dette er en forskuttering på deler av kostnadene for skoleåret. Dette er det lurt å enten spare til eller låne av foresatte hvis du har mulighet til det. Det fine er at når skoleåret er ferdig betalt i april, kan du putte den siste utbetalingen fra lånekassen i mai rett i lomma.

Noe du lurer på?

Ikke nøl med å ta kontakt på:
+ 47 77 04 00 70 eller 
post@harstadfhs.no