Som stipendiat får du muligheten til å gjøre enda mer av det du likte aller best!
Som stipendiat vil du få teoretisk ledertrening i stipendiatgruppa, og praksis ved å være knyttet opp mot en linje eller et arbeidsfelt ved skolen, eks. medie, kjøkken eller vaktmester.
Arbeidsoppgavene er blant annet:
Bidra som miljøarbeider i fellesskapet
Bidra med innhold til sosiale medier
Hjelpe til med måltider
Å være intern telefonvakt på ettermiddag/kveldstid
Arrangere ulike miljøtiltak
Ha ansvar for stippekvelder og sosiale aktiviteter
Hjelpe til med praktiske ting rundt ulike arrangement
Ulike kurs knyttet opp mot linjer på skolen
Sjåførtjenester
Du må ikke ha gått på Harstad folkehøgskole for å søke, men du bør ha gått ett år på folkehøgskole. Vi ser ikke etter de perfekte elevene, men vi leter etter deg som har vilje og ønske om å utvikle deg, og lære mer om deg selv.
Egenskaper vi ser etter:
Førerkort
Positiv tilstedeværelse
Evne til å arbeide selvstendig og å planlegge arbeidet du skal utføre
En positiv innstilling til samarbeid og vilje til å bidra til et godt arbeidsmiljø
Evne til å stå i et hektisk og utfordrende arbeidsmiljø i korte perioder
Ressurser til å ta ansvar for egen fysisk og mental helse på en god måte
En positiv innstilling til å lære nye ting
Vi gjennomfører grundige skriftlige og muntlige intervju med alle som søker om å bli stipendiat. Det må oppgis referansepersoner!
Det er fint om du i søknaden angir hvilken linje/hvilke arbeidsoppgaver du kunne tenke deg å ha.
Stipendiatplassene ved skolen er et andreårstilbud for de som ønsker å være med å bidra videre i det miljøskapende arbeidet ved Harstad Folkehøgskole.
Dette vil du lære
Relasjonsbygging og relasjonskompetanse
Ledelse og teambuilding
Personlig utvikling
Konflikthåndtering
Forberedelse, gjennomføring og evaluering av aktivitetstimer, elevkvelder m.m.
Assistent sammen med faglærer i en gruppe
Diverse kurs – dette kommer litt an på hvilken linje du følger.
Våre forventninger til deg
Arrangere ulike miljøtiltak
Ha ansvar for stippeaktiviteter
Telefonvakt
Sette frem ferdiglagde måltider, eks kveldsmat
Hjelpe til med praktiske ting rundt ulike arrangement
Ulike kurs knyttet opp mot andre linjer på skolen
Studietur
Stipendiatene/andreårselevene får av kost og losji, fellesturer, deltakelse på valgt linje og linjeturer inkludert i egenandelen på 20.000,-
Fellesundervisning
I fellesfagene får du mulighet til å utforske, bli utfordret, og velge hva du syns er viktig. Innholdet i fellesfagene speiler skolens faglige bredde og vårt fokus på kultur, og gir erfaringer og opplevelser.
Fellesturer
Vi har både obligatoriske og valgfrie fellesturer i løpet av året.
Harstad og omegn er rikt på opplevelser, og man skal ikke gå/kjøre langt før man kan få de riktig store opplevelsene.
I Harstad er aktuelle utflukter eks. vår nabo, Trondenes Historiske Senter og Trondenes Kirke, Folkeparken, Grottebadet, Sollia Alpinanlegg, Harstad Bike Park, Golfbanen på Røkenes gård m.m.
I Kvæfjord finner vi et viktig kulturhistorisk museum, Trastad. Trastad Gård ble i 1954 åpnet som Nord-Norges første sentralinstitusjon for personer med utviklingshemming, og er i dag et museum man ikke forlater uten at det gjør inntrykk.
Øyriket rett utenfor Harstad består av Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy, og er rik kulturhistorisk grunn med vill og uberørt natur. Her finner man alt fra fantastiske fjell til både sommer og vinteraktiviteter, en idyllisk skjærgård med muligheter til både SUP, kanopadling, kajakk og seiling og flere sjarmerende gårdsbutikker hvor man kan støtte det lokale jordbruket og kjøpe kortreist mat. Her finner man også spor fra både vikingetid og steinalder, så her kan man bokstavelig talt vandre i vikingenes fotspor.
En liten kjøretur til Narvik, så finner vi et fantastisk alpinanlegg i verdensklasse, Gondolbane, Narvik Krigsmuseum og flere andre severdigheter. Eller til innlandet og Polar Park, verdens nordligste dyrepark – hvor man kan møte både ulver, gaupe, bjørn og jerv.
Sortland, Lofoten, Senja – listen er lang og opplevelsene står i kø!
Fredagstimer
I fredagstimene er det fokus på personlig utvikling og kultur, både teoretisk og praktisk. Det kan være gjesteforedrag om aktuelle tema, diskusjoner, økonomi, rettigheter i arbeidslivet, frivillig arbeid, strandrydding, førstehjelpskurs, stressmestring, dans, friluftsliv, eller fotomaraton for å nevne noe.
Mandagstimer
Mandagstimene er en skikkelig vitaminbombe å starte uka med. Aktuelle tema kan være folkehøgskolens dannelsesbegrep, FNs bærekraftsmål, fysiske aktiviteter, og allsang.
Lørdagstimer
Dette er en gylden mulighet til å prøve noe nytt og tre ut av komfortsonen, eller bare kose deg med din favorittaktivitet. Lørdagstimene kan være både obligatoriske og valgfrie, og variere noe fra år til år. Tidligere har vi hatt lydstudio, teatersminke, isbading, kajakk, yoga, hybelmat, støpe lys, fotosafari, dragqueen for en dag, selvforsvar, og badminton.
Valgfag
Årbok Vær med å bestemme hvordan skoleåret skal se ut i ettertid -lag årbok med oss! Alle de gode minnene fra året må sorteres, katalogiseres og settes inn i det som blir verdens beste avslutningsgave!
Blogg Året på folkehøgskole i bloggform! Her er valgfaget for deg som vil prøve deg som redaktør, fotograf og skribent i bloggformat, og når skoleåret er ferdig kan du legge til blogg på cv’en din.
Buldring Vi har bygget buldrevegg i gymsalen, og endelig er vi klar for valgfag buldring! Vi skal utforske buldreveggen på kryss og tvers, og kanskje blir det en tur til klatrehallen når vi begynner å bli proffe!
Eventmaking
Har du lurt på hvordan man lager konsert, utstilling, forestilling? Hvordan man planlegger konferanser, møter eller andre eventer? Her kan du få planlegge, prosjektere og produsere events og sceniske produksjoner i samarbeid med dine medelever!
Filmklubb
Årgangsfilmer skal nytes, Gjøkeredet, An American Beauty, Leon – mulighetene er mange! Vi ser film, lager litt popkorn og diskuterer tema og filmatiske virkemidler etter visningene.
Fixit!
Valgfaget for deg som ønsker å bli litt mer handy – som trenger å øve på å bli mer praktisk!
Fotball
Fresk trening i gymsalen – halvannen time med intens balljakt og høyt tempo!
Foto
Liker du å ta bilder? Ta med speilrefleks eller godt mobilkamera – så skal vi eksperimentere med former og farger, og skape flotte kunstverk sammen.
Friluftsliv
Sunn og morsom fysisk aktivitet i godt sosialt selskap. Opplev naturen gjennom alle årstidene i vakre Nord-Norge – og ja, vi lover et pølsebål eller to!
Gitar nybegynnerkurs
Har du aldri tatt i en gitar før? Eller har du lært deg å klimpre litt på egen hånd? Her kan du lære å spille litt gitar, akkurat nok til å imponere venner eller besteforeldre i juleferien!
Imovie – final cut! Film valgfag
For nybegynnere og for de som har erfaring fra før av. Vi blir inspirert av film, oglager egen film! Både for de som vil være regissør, fotografere/filme, lage musikk, være skuespillere og redigere.
Kreativ
Et kreativt valgfag hvor innholdet varierer fra år til år. Elevene er med på å bestemme hva vi skal gjøre, og alt av materiale står vi for.
Låtsnekring
En fantastisk mulighet til å lære hvordan man snekrer sammen en låt, en få en mulighet til å spille inn din låt i studio!
Radio Harstad
Har du lyst til å lage radioprogram, eller kunne du tenke deg å sitte i kontrollrommet og styre en spilleliste? Bli med å lage radio på Norges eneste ungdomsstyrte radio, Radio Harstad.
Skriveverksted
Har du lyst til å skrive? Dikt, sanger, noveller, dramatikk – romaner? Her kan du få hjelp til å virkeliggjøre drømmeprosjektet ditt, kanskje du får se/høre teksten din på scenen, spilt inn i studio?
Strikking
En koselig ettermiddagsstund med strikketøy og snakking, her er det mors og farsdagsproduksjon, julegaveproduksjon eller rett og slett bare strikkeglede som gjelder.
Styrketrening
Et krevende valgfag hvor du bruker din egen kropp som verktøy. Styrketreningen er i gymsalen, etter sirkeltreningsprinsippet. Og ja, du blir svett.
Swing
I regi av Kom og dans kan du delta på ulike grunnkurs og dansekvelder hver mandag i løpet av skoleåret! Fantastisk morsomt, sosialt og utrolig god trening.
Teater
Det er ingen steder i livet du IKKE har bruk for det du lærer når du driver med teater! Det er slagordet til læreren – og her er valgfaget for deg som har lyst til å utfordre og utvikle deg selv.
Teatersminke og spesialeffektsminke (sfx-sminke)
Lek med teatersminke og SFX-sminke! Lær å sminke dyreansikter, gamle folk, ulike epoker i verdenshistorien og ikke minst frost og brannskader, blåmerker, kulehull, kuttsår, brukne ben, zombier m.m.
Treningsstudio + fri tilgang til badeland!
Trening på Actic treningssenter, oppmøte registreres som 1 time pr. uke. Og det beste av alt, inkludert i treningsavgiften er ubegrenset tilgang til Grottebadet, et fantastisk badeland inne i fjellet!
Vinyl og vaffel
Et valgfagtilbud med koselig atmosfære og uendelige muligheter den kreative sjel. I førjulstida er det vanlig å jobbe flere kvelder i uka for å få til flest mulig julegaver!
Vollyball
2 timer pr uke, instruksjon i teknikk og trening, sunt og sosialt. Målet er å slå Folkehøgskolen Nord-Norge i november og desember! ?
Yoga for nybegynnere
Yoga er en treningsform som passer for alle, og du trenger ikke å være spesielt myk for å drive med yoga. Treningsformen er gunstig for pust, styrke, balanse og konsentrasjon – og ikke minst får man mer overskudd og energi.
Litt om skolen
Harstad Folkehøgskole er en skole med både internat, fellesrom og de fleste undervisningsrom i samme bygg, i tillegg har vi en bygning rett ved skolen, gymfløya. Her er det en egen gymsal med scene og buldrevegg, klasserom for musikkelevene, musikkstudio i kjelleren, øverom til musikk og flere friluftsliv-depot.
Hovedbygningen har en internatdel i 3 etasjer med 15 rom pr. etasje, og hvert elevrom er møblert med seng, klesskap m.m.
Kjøkkentjeneste
Alle elever har kjøkkentjeneste i løpet av året, to elever sammen. Lokal matkultur og kortreiste råvarer er viktig i vårt kjøkken, og du får lære å lage god mat og ta vare på fellesskapet. Arbeidsoppgaver er prepping, matlaging, baking, lage dessert, servere, og oppvask. Kanskje lærer du et triks eller to til du flytter for deg selv?
Fellesvask
Det er viktig å ta vare på fellesskapet, og det er nyttig å vite hvilket arbeid som ligger bak å holde fellesarealer ryddig og rene. Vi har to vaskedager i løpet av uka som byttes på og alle får opplæring i vasking med mopp.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjon om hver informasjonskapsel lagres i nettleseren din og utfører blant annet funksjoner som å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt.
Nødvendige informasjonskapsler
Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden vår skal fungere optimalt, og de er derfor ikke mulig å velge bort. Denne typen informasjonskapsler gjør blant annet at nettsiden husker dine preferanser til neste gang du besøker oss.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Tredjeparts informasjonskapsler
Dette nettstedet bruker Google Analytics til å samle anonym informasjon som antall besøkende på nettstedet, og de mest populære sidene.
Å holde denne informasjonskapselen aktivert hjelper oss med å forbedre nettstedet vårt.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!