10. oktober får Harstad Folkehøgskole og Music Live Studio besøk av artisten Trond Trudvang. Han vil være sammen med oss denne dagen og blandt annet snakke om låtskriving. Forhåpentligvis får vi også høre noen av hans kjente låter i løpet av dagen, som for eksempel «Lisa, Lisa», «Houston vi har et problem» og «Gråværstur».
Trudvang kommer opprinnelig fra Harstad og har bakgrunn fra blandt annet musikklinja ved Heggen videregående skole og i fra flere band i Harstad på 80- tallet. Etter videregående og befalsskole ble det en karriere i hæren, samtidig som spilling og låtskriving var første prioritet på hobbybasis. Klovnen murret likevel såpass i magen at han i 2001 valgte å avslutte etter 13 år i forsvaret. Trudvang bygget deretter mer formell utdannelse, før han i 2004 ga seg helt hen til et liv i musikkens tjeneste på fulltid – frilans.

I 2010 kom endelig første plateutgivelse «Trond Trudvang», og deretter oppfølgeren «Gode sko» i 2012. Tredje album «Sola i ryggen» i ble sluppet høsten 2015.

«Jeg skriver hverdagspoetiske tekster på nordnorsk. Den musikalske innpakning flørter med pop- og visegenrene. Jeg søker et åpent og fengende musikalsk bilde som gir godt rom for tekstene».

Etter plateutgivelsene har det løsnet godt også for konserter med eget repertoar. Han har siden 2010 turnert i hele Norge med sitt eget materiale. Foreløpig siste utgivelse er «Hør nu søng ho» som ble listet på NRK P1 tidligere i år.