Music Live Studio er ivrige konsertgjengere for tiden. Flere kreative og dyktige damer har besøkt Harstad i høst og vi har hørt tre av dem. Her har vi fått servert spilleglede, musikalsk håndverk av ypperste klasse, komposisjon og improvisasjon. Felles for alle er at de lager sin egen musikk, har sterke egenuttrykk og alle bor i nordnorge.

Susanne Lundeng, «Det va nære på»

Susanne Lundeng presenterte musikk fra sin siste utgivelse Det va nære på. Dette er vakre egenkomponerte låter som ligger i grenselandet mellom folkemusikk, improvisasjon/jazz og «singer songwriter».

Runa Bergsmo, «Du store Mamelukk»

Runa Bergsmo spilte lunsjkonsert der hun presenterte helt nyskrevne låter i tillegg til en låt fra hennes første album Du store mamelukk. Runa spiller cello og synger, og hun hadde med seg pianisten Anne-Sofie Godø. Sangene fungerer godt både for barn og voksne.

Marit Sandvik & Nova Onda

Marit Sandvik og hennes band Nova Onda lagde en festaften med sin latinjazz. Marit har i årevis reist rundt på landets jazzscener og begeistret publikum. Vi fikk servert latinjazz på portugisisk og på nordnorsk. Repertoaret passet perfekt inn i Music Live Studios pågående gjennomgang av jazzhistorien. Her fikk vi musikalitet, spilleglede og solister på høyt nivå.

Bilderesultat for Gabriele D'Angela

Gabriele D’Angela

Neste ut av høstens konsertbesøk er Gabriele D’Angela, en italiensk jazzgitarist, bosatt i Harstad, som spiller i Harstad Kulturhus lille sal. På kulturhusets nettside står følgende:

«Gabriele D’Angela er en kjent jazzgitarist fra Italia. Han har nå gjort harstadværing av seg. Han er utdannet klassisk gitarist og har siden 1970-årene viet sitt liv til jazzgitar. Allerede i 1981 vant han førsteprisen ved Bari Jazz Festival. Han har en master i klassisk gitar ved Musikkonservatoriet «N. Piccinni» i Bari, Italia».

Bilderesultat for adam douglas

Adam Douglas                                                                                         Hærens Musikkorps

Til slutt er det Swinging Christmas med  Hærens Musikkorps og Adam Douglas. Om denne konserten står det å lese:

«Stjernekampvinner Adam Douglas er gjestesolist på Swinging Christmas med Hærens musikkorps. Adam Douglas la hele nasjonen for sine føtter da han ble suveren vinner av fjorårets Stjernekamp. Hærens musikkorps har berørt mange med sin musikk gjennom sin 107 år lange historie. I adventstiden står de på samme scene i Hærkorpsets julekonsept: Swinging Christmas.»