meny

Musikk-linja på konsert med «Come Shine» og FMKN

Musikk-linja lot ikke sjansen gå fra seg da Harstad Kulturhus fikk besøk av en av norges fremste jazzkvartetter «Come Shine»
Musikk-linja på konsert med «Come Shine» og FMKN

Denne gangen hadde de konsert sammen med Harstads eget militærkorps FMKN. En gang i tiden var brukte korpsinstrumenter fra militærband og marsj-rytmer en faktor i de tidlige jazzbandene i New Orleans, mens i våre dager kan et militærkorps og en jazzcombo virke som to ulike verdener. Men med Erlend Skomsvoll ved roret (arr./ piano) er dette nesten dømt til å lykkes.

Fra konserten

Med hans bakgrunn som tubaist, arrangør og orkesterleder for Trondheim jazzorkester (og samarbeid med bl.a Chick Corea, Pat Metheny og New York Voices) åpnes det opp for både trygghet og lekenhet i det musikalske landskapet. Dessuten viste FMKN nok en gang at slike samarbeid fungerer godt. Dette er et allsidig korps som mestrer stor variasjon i repertoar og i musikalske uttrykk, og er noe vi kan være stolte av å ha i Harstad.

Vi fikk servert et fat med musikalske delikatesser som favnet om alt fra tidlige jazz-standardlåter til Johnny Cash og Othis Redding, ikledd nye, lekre- og til tider uventede vendinger. Improvisasjon og lek mesterlig satt sammen med gode arrangementer. Vokalist Live Maria Roggen briljerer med sin musikalitet og klassiske jazzstemme. Det samme må sies om Sondre Meisfjords eminente basspill, enten det er på kontrabass eller el-bass. Og sist, men ikke minst, må trommeslager Håkon Mjåseth Johansen nevnes. Det er intet mindre enn en nytelse å høre en trommeslager av et slikt kaliber få utfolde seg.