meny

Marcus Romer presenting: The Knife That Killed Me

Marcus Romer, regissør, forfatter og filmskaper, har nettopp vært på besøk hos oss på Teater og film
Marcus Romer presenting The Knife That Killed Me

Vi traff han for første gang på AMIFF i fjor. Han var invitert til å presenterer filmen «The Knife that Killed Me» som han regisserte sammen med Kit Monkman. The Knife That Killed Me er en visuelt unik film. Hele filmen er filmet ved hjelp av Green Screen-teknologi, et utrolig spennende prosjekt. Vi var så heldige at hele skolen fikk en privat visning av The Knife That Killed Me, med innledning og debatt etter filmen. Og et ganske enstemmig vedtak fra ungdommen, er at filmen rystet og overrasket, og anbefales på det varmeste!

Se bare traileren under:

Skuespiller, regissør og filmskaper

Marcus Romer startet som skuespiller, og har medvirket i tv-serier som Prime Suspect, Coronation Steet, Emmerdale Farm, Daziel og Pascoe og Med hjartet på rette staden. Han har tre tiår med erfaring fra teater, film og som TED-speaker. Han har arbeidet som producer for Theatre Royal Stratford East, og har vært kunstnerisk leder for den prisvinnende National Touring Theatre Company Pilot Theatre fra 1993 til 2016. Han har arbeidet som regissør i hele England, i Europa og i Argentina, og vunnet flere priser for produksjoner rettet mot ungdom. Nedenfor et utdrag av Antigone, som gikk på Stratford East i 2015.

Mandarin/Appelsin-oppvarming?

Marcus kom til Harstad for å ha workshop i skuespillteknikk for film, med oss på Teater og film, og for noen spennende dager det har vært! Det har vært full fart fra tidlig om morgenen, til sent om kvelden, og utrolig lærerikt for både elever og teaterlærer. Det var spennende nye oppvarmingsleker, vi kommer nok aldri til å glemme mandarin og appelsin-oppvarmingen, interessante skuespillteknikker og i løpet av workshopen endte vi jaggu opp med å lage korte filmsnutter med green screen-teknologi ved hjelp av grønt silkepapir og en Iphone! Utrolig kult!